Samstrikk

Samstrikk med Ulltøsene!

Vi har ofte samstrikker gående på Podcasten vår. Om det er etter et spesielt tema eller en spesifikk designer varierer. Iblant kan det også være kun et mønster som skal strikkes.


Her finner du linker og informasjon til alle de samstrikkene vi har gående samt de vi har hatt tidligere. Om vi har noen fremtidige eller kommende samstrikker planlagt så vil de også dukke opp her.


Men hva er egentlig en samstrikk?

Kanskje du har hørt utrykket KAL eller "knit along"? Det er akkurat det samme som en samstrikk, og betydningen ligger i navnet. Det handler om å strikke noe samtidig. Som nevnt over så kan temaet variere alt fra noe veldig konkret som et mønster eller et type klesplagg, men man strikker da noe samtidig med andre over en begrenset periode. Om man er en gjeng som har en intern samstrikk eller om det foregår på sosiale media over flere land er helt opp til de som arrangerer det. Ofte vanker det premier til de som har deltatt eller ferdigstilt et eller flere prosjekter. Man deler bilder mens man strikker, av garnet man strikker med, hvor man strikker og man får hjelp om man skulle sitte fast.

Samstrikker er fantastiske muligheter til å få prøvd seg på noe nytt og for å delta i et sosialt samfunn av likesinnede folk. Det er sosialt, utrolig gøy og inspirerende!


Våre samstrikker foregår på Ravlery hvor vi har en skravletråd og en ferdigtråd. Skravletråden går ut på nettopp det å skravle, om alt løst og fast om strikking og da spesielt samstrikken. Om man trenger hjelp så kan man spørre i skravletråden og om man bare vil skryte av hvor langt man er kommet eller om noe man er stolt av så skjer dette i skravletråden.

Ferdigtråden er hvor man legger inn bilder av sine ferdige prosjekter. Om man rekker å poste et innlegg her innen tidsfristen er omme så er man med i premietrekningen når samstrikken er over. Avhengi av reglene så kan man enten bare poste et innlegg, uendelig med innlegg eller x-antall med innlegg. Noen samstrikker kan gi bonuspoeng som gir ekstra sjanser til å vinne.

Aktive samstrikker!

Sinnasaujakka Samstrikk

Samstrikk av Sinnasaujakka sammen med Strikk på Landet.

Alle typer, størrelser og utførelser av Sinnasaujakka designet av Ann Myhre, Pinneguri.


Marit's Garnkaos - Skravletråd - Ferdigtråd

Strikk på Landet - Skravletråd - Ferdigtråd


Facebook skravlegruppe

Tidligere samstrikker